Bog

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte

Om hvorfor vejen til det liv, du længes efter, altid går gennem jeres mest fastlåste konflikter – Gyldendal, august 2017

 

Det tager kun en femtedel sekund at aktivere de 12 hjerneområder, der hensætter os i en svimlende forelskelsesrus. Men nøjagtig hvad, der skal til for at aktivere disse 12 hjerneområder… hvad, der får Amor til at løfte buen og affyre sin pil, så to hjerter begynder at slå i samme takt, er der endnu ikke rigtig givet noget overbevisende bud på. Hvorfor vækker ét menneske straks vores romantiske interesse, mens et andet fuldt ud ligeså interessant og charmerende menneske efterlader os romantisk uberørte – og det til trods for at vedkommende opfylder lige så mange af de egenskaber og kvaliteter, vi håber på at finde i en romantisk partner? Hvorfor ham? Hvorfor hende?

Gyldendal 2017

 ”Hjertet har sine grunde som forstanden intet kender til”. Denne banebrydende bog kortlægger disse grunde. Gennem sit skelsættende arbejde med par rundt om i verden kortlægger Vikkelsøe den romantiske kemis mysterium. En af hendes vigtigste og mest overraskende konklusioner viser, at uoverensstemmelserne, der senere ødelægger selv de bedste parforhold, er bygget ind i forelskelsen helt fra begyndelsen. Uden disses tilstedeværelse, forelsker vi os simpelthen ikke. Bogen kortlægger den euforiske forelskelses kemi og tager os med på den romantiske rejse fra det øjeblik, øjne mødes og sød musik opstår. Gennem fængslende cases, demonstrerer den, hvordan og ikke mindst hvorfor disse indbyggede uoverensstemmelser og konflikter lidt efter lidt ender med at dominere parforholdet. Og fordi par ikke forstår, at disse uoverensstemmelser i virkeligheden markerer forholdets ulevede potentiale, ender de med at fastlåse hinanden i konflikterne. Hvis vi i stedet nysgerrigt tør udfolde disse konflikter, vil vi se at de rummer et møde mellem to mennesker, der rækker langt hinsides modsætninger, og langt dybere, end fraværet af konflikt nogensinde ville kunne. Men også at vi, når vi forelsker os, byder hinanden op til en dans ind i de mest ukendte sider af os selv og at vi, hvis vi tør danse denne dans til ende, vil finde tilbage til vores fuldeste og frieste udtryk: begejstringen ved at være i live.

Kan købes her.

ShareTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!